Csalódást okozott a várva-várt légdeszka

lexus légdeszka hover
A Lexus által gyártott légdeszka prototípusa.
Vágólapra másolva!
Sokan várták, hogy a Lexus bemutassa a többször beharangozott légdeszkát, a "Vissza a jövőbe" fantasztikus közlekedési eszköze azonban továbbra is csak álom.
Vágólapra másolva!

Óriási várakozás előzte meg a Lexus légdeszkájának barcelonai bemutatóját, az autógyártó pedig nem hazudott, amikor működő eszközről neszélt: a Hovernek nevezett légdeszka üzemképes, ugyanakkor viszont

távol áll a "Vissza a jövőbe" legendás játékszerétől.

A Hover már ismert technológiát használ: folyékony nitrogénnel hűtött szupravezetővel és mágnesekkel marad a felszín felett. Ahhoz viszont, hogy a légdeszka működjön, mindenképp fémes felületen kell siklania, azaz hagyományos gördeszkapályákon és aszfalton nem lehet használni.

Ez máris kilövi a sorozatgyártás valószínűségét.

Érdemes tudni továbbá, hogy azok az újságírók és sportolók, akik kipróbálhatták a Hovert, nagyon nehezen boldogultak vele. A Lexus által felkért profi gördeszkás Ross McGouran ugyan nagy nehezen meg tudta hajtani magát a deszkával,

komolyabb trükkökre azonban ő sem volt képes.

Érdemes megemlíteni, hogy a Hover egyébként nem a Lexus mérnökeinek munkája. Az autógyár egy reklámügynökséget kért fel arra, hogy valakivel készíttessenek egy működő légdeszkát – így esett, hogy hamburgi mérnökök tervezték a csak korlátozott körülmények között működő Hovert.

A légdeszka internetszerte csalódást okozott, a Barcelonába meghívott újságírók tetszését sem nyerte el teljesen. Azaz Marty McFly kedvenc járművét még egy darabig biztosan nem próbálhatjuk ki.