Százezrekért kap új lábat az imádott csirke

2015.08.06. 14:00

Egyesek bármit képesek megadni házi kedvenceik egészségéért. Egy amerikai nő most 700 ezer forintért készíttetett protézist a lábbeteg csirkének.

A 3D-nyomtatott protézisek sokak életét könnyíthetik meg, ide pedig nem csak embereket értjük, hanem az állatokat is. Cecily, a lábbeteg tyúk 2500 dollárért kap egy új végtagot - azaz átszámítva mintegy 700 ezer forintért, hogy többé ne kelljen állandó fájdalmat éreznie.

A csirke tulajdonosa, Andrea Martin tudja, hogy szokatlan lehet ennyit költeni egy elsősorban haszonállatként tartott szárnyasra. Elmondása szerint azonban Cecilynek fájdalmai vannak, és éppúgy megérdemli az egészséges életet, mint bárki más.

A költséges műtétet egy állatorvosi klinikán végzik majd el Bostonban. Első lépésként 3D-szkennelésnek vetik alá Cecily lábát, hogy megtervezzék a protézist. A kész művégtagot aztán kinyomtatják, és a csirke lába helyére erősítik.

Nem ez az első eset, hogy a 3D-nyomtatás menti meg egy beteg állat életét. Kacsán, kutyán, cicán, teknősön, sőt orrszavúkon is segít a modern technológia:

Rajtuk már segítettek: