Százezrekért kap új lábat az imádott csirke

csirke 3d-nyomtatás
OSAGE, IA - AUGUST 09: Chickens gather around a feeder at a farm on August 9, 2014 in Osage, Iowa. In retaliation for sanctions imposed on them, Russia announced a ban on food imports from the United States and other nations.Those sanctions had been imposed due to Russia's support of separatists in Eastern Ukraine. The ban will last for a year and targets meat, fish, fruit, vegetable and milk products. The poultry industry in the United States, which exported over $300 million worth of food to Russia in 2013, is expected to be hit the hardest. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyesek bármit képesek megadni házi kedvenceik egészségéért. Egy amerikai nő most 700 ezer forintért készíttetett protézist a lábbeteg csirkének.
Vágólapra másolva!

A 3D-nyomtatott protézisek sokak életét könnyíthetik meg, ide pedig nem csak embereket értjük, hanem az állatokat is.

Cecily, a lábbeteg tyúk 2500 dollárért kap egy új végtagot

- azaz átszámítva mintegy 700 ezer forintért, hogy többé ne kelljen állandó fájdalmat éreznie.

A csirke tulajdonosa, Andrea Martin tudja, hogy szokatlan lehet ennyit költeni egy elsősorban haszonállatként tartott szárnyasra. Elmondása szerint azonban Cecilynek fájdalmai vannak, és éppúgy megérdemli az egészséges életet, mint bárki más.

A költséges műtétet egy állatorvosi klinikán végzik majd el Bostonban. Első lépésként 3D-szkennelésnek vetik alá Cecily lábát, hogy megtervezzék a protézist. A kész művégtagot aztán kinyomtatják, és a csirke lába helyére erősítik.

Nem ez az első eset, hogy a 3D-nyomtatás menti meg egy beteg állat életét. Kacsán, kutyán, cicán, teknősön, sőt orrszavúkon is segít a modern technológia: