A világ legnagyobb frissítése jön Androidra

android m oprendszer cuki
SAN FRANCISCO, CA - MAY 28: An attendee takes a selfie in front of Android mascots during the 2015 Google I/O conference on May 28, 2015 in San Francisco, California. The annual Google I/O conference runs through May 29. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Google két nagy telefongyártóval közösen készül biztonságosabbá tenni az Androidot, miután az operációs rendszer egy különösen súlyos hibája napvilágra került.
Vágólapra másolva!

Összefogott az LG, a Samsung és a Google, hogy közös erővel tegyék biztonságosabbá az Android operációs rendszert. A több mint egymilliárd készüléken futó mobilszoftver ugyanis egy biztonsági rés miatt gyakorlatilag

teljesen védtelen a támadásokkal szemben.

A Stagefrightként elhíresült hiba miatt egy képes vagy szöveges üzenet képes áttörni a telefon minden védőfalán, hogy rosszindulatú programokat telepítsen a készülékre. Ezzel a módszerrel az összes felhasználói adat hozzáférhetővé válik.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy a hibajelenséget egyelőre csak laboratóriumi körülmények között észlelték régebbi androidos készülékeken, vagyis a rendelkezésre álló információk alapján még egy telefon sem esett áldozatásul.

- mondta Adrian Ludwig, az Android vezető fejlesztője a Black Hat hackerkonferencián.

A Google azonban nem hagyja ennyiben a dolgot, a fejlesztés alatt álló javítást havonta követi majd újabb és újabb foltozás. Ezek az LG és Samsung készülékein szinte azonnal elérhetők lesznek. A keresőcég egyébként sem örül annak, hogy az Androidot sok cég teljesen elhanyagolja.