Régi elmaradását pótolja most az Apple. Ha irritálóan gyenge is volt a wifi jele, az iPhone akkor se váltott magától mobilnetre. Ennek azonban nemsokára vége.

Hiába gyenge a wifi jele, vagy korlátozott a kapcsolat, az iPhone magától nem vált át mobilinternetre.

Ezért minden alkalommal, amikor meggyőződtünk arról, a telefon hiába jelzi, hogy van még wifi, forgalom valójában nincs, manuálisan ki kell kapcsolni a wifit, és bekapcsolni a mobilnetet, ha még nem tettük meg. Az iOS 9-cel azonban végre megszűnik ez a kényelmetlenség.

Így lehet majd beállítani, akarjuk-e, hogy gyenge jel esetén mobilnetre váltson az iPhoneForrás: TechCrunch

Az új funkció még csak az iOS 9 fejlesztői bétaverziójában tűnt fel, de valószínűleg napokon belül mindenki számára elérhetővé válik, ugyanis közeleg a nyilvános tesztverzió megjelenése.

A Wi-Fi Assistnek keresztelt segítő ki-és bekapcsolható, így nem kell attól félnünk, hogy véletlenül elhasználjuk az adatkeretünket a rossz wifikapcsolat miatt.

Pótolták a lemaradást

Az Apple ezzel egy régi hiányosságát pótolta, hiszen az androidos mobilok többségében a rendszer magától vált át mobilnetre, ha be van kapcsolva, amikor elhagyjuk a wifis hálózat hatókörét. Illetve ha a wifi és a mobilnet is mindig be van kapcsolva, beállíthatjuk, hogy automatikusan csatlakozzon át.