Olcsó kínai telefon, ami látszólag mindent tud

umi emax 4g kínai mobil
Vágólapra másolva!
Ha olcsó és nagy tudású okostelefont akar venni az ember, azt szinte már csak Kínából éri meg. Az Umi pedig egy pár ponton gyengélkedő, de erős mobilt árul ötvenezer alatt.
Vágólapra másolva!

Az ötvenezer forint egy fontos lélektani határ azok számára, akik viszonylag olcsón, de abból a pénzből a legtöbbet kihozva szeretnének okostelefont venni. Éppen ezért a legtöbben ilyenkor az ázsiai piacot böngészik végig, mit is érdemes venni.

Ennek fényében nem csoda, hogy az UMI eMax 4G készüléke tarol: átszámítva ötvenezer forintos áron kínálják a jó hírnevet szerzett BangGood webshopban, ráadásul ezért az összegért

egészen az ajtóig szállítják nekünk a mobilt.

Meglepően jól néz ki az Umi 4G-képes telefonja Forrás: Umi

A tudása pedig ennyiért nem is rossz: 1,7 gigahertzes, nyolcmagos processzor, 2 gigabájt memória, és egy erős, 3780 milliamperórás akkumulátor. Szupergyors mobilinternetet biztosító LTE-támogatást is kapott. A gyártó állítása szerint

a telefonnal kétszer fel lehet tölteni egy iPhone 6 készüléket,

így kisegíthetjük barátainkat szükség esetén.

Egyik nagy hátránya a kicsi háttértár, mindössze 16 gigabájt, és micro-SD kártyával is csak 32 gigabájtig bővíthető. Illetve: bár az Android M hamarosan érkezik, az Umi telefonja még a 4.4.4-es szoftverrel van felszerelve. S bár ígérnek Lollipopra való frissítést, sok felhasználó panaszkodott, hogy az még nem érkezett meg a mobilra.

Ezt tudja az UMI eMAX 4G:

  • Kijelző: 5,5 colos, full-HD (1080p)
  • Processzor: 1,7 gigahertzes, nyolcmagos Mediatek MT6752
  • Memória: 2 gigabájt
  • Belső háttértár: 16 gigabájt
  • Hátlapi kamera: 13 megapixel
  • Előlapi kamera: 5 megapixel
  • Akkumulátor: 3780 milliamperóra
  • Operációs rendszer: Android 4.4.4
  • Ár: 49 751 forint

A visszajelzések alapján ugyan sokaknak még vámot és áfát sem kellett fizetni utána, érdemes ezekkel a járulékokkal tervezni, és utánajárni, hogyan lehet a garanciát intézni, ha szükséges.

A kialakítása nem rossz: mindössze 7,9 milliméter vastag Forrás: UMI

Csúcson a kínai mobil

A kínai mobilgyártók nagyon előretörtek mostanában. A Google például a Huaweijel közösen fejleszti az új Nexust, a OnePlus 2 nevű, első körben csak meghívásos alapon vásárolható készüléket pedig már több mint egymillió vásárló szeretné magáénak tudni.