Twitteren balhézott össze Clinton és Bush

elnökválasztás, USA, 2016.
Jeb Bush - Hillary Clinton
Vágólapra másolva!
Hillary Clinton és Jeb Bush a mikroblogon esett egymásnak. A két elnökjelölt közti vita eléggé eldurvult.
Vágólapra másolva!

Twitteren szidta egymást Hillary Clinton, egykori First Lady és külügyminiszter, illetve Jeb Bush, volt floridai kormányzó. A két elnökjelölt gyakran használja a közösségi oldalt kampányuk népszerűsítésére, ám ezúttal eldurvultak a dolgok.

A konfliktus ott kezdődött, amikor Clinton egyik bejegyzésében felhívta az amerikaiak figyelmét, hogy a diákok milyen adóssággal kerülnek ki az oktatási rendszerből: a poszt szerint 40 millió amerikaira 1,2 ezer milliárd dolláros hiteltartozás jut.

Jeb Bush, a republikánus párt jelöltje nem hagyta ennyiben a demokraták tweetjét, és hamarosan sajáttal jelentkezett, melyet kimondottan Hillary Clintonnak címzett. Mint írta, a diákhitelek 100 százalékkal növekedtek a demokraták kormányzása alatt - avagy ők csak rátettek egy lapáttal a helyzetre.

Clinton következő posztja már közvetlenül Busht támadta, elégtelenre (F) osztályozta munkásságát, mint Florida kormányzója. A Twitter-párbajt végül Bush zárta, akinek kreatív csapata kissé átalakította Clinton logóját.