Nem a Google a tulajdonosa az Alphabet internetes domainnek. A cím az egyik legnagyobb német autógyártóé.

A BMW autógyár tulajdonát képezi az alphabet.com domain és weboldal. A Google tegnap bejelentett újrastruktúrálásáról az Origo is beszámolt, a kereső innentől egy sokkal nagyobb anyavállalat, az Alphabet részét képezi.

Ugyanakkor hiába a világ legnagyobb internetes cége a Google, az alphabet.com internetes domainről már lecsúsztak, hiszen az már évek óta a BMW-nél van, akik nem is terveznek lemondani róla, mivel üzletáguk fontos részét képezi. A Google Alphabetje épp ezért jelenleg a http://abc.xyz webcímen elérhető.

Nem a BMW az egyetlen, aki levédette az Alphabetet: csak az Egyesült Államokban több mint száz védjegy tartalmazza a kifejezést.

A Google nemcsak a webcímről, de még a @alphabet Twitter-fiókról is lecsúszott: ez egy Chris Andrikanich nevű férfié, aki tegnap váratlanul népszerű is lett, amit egy mókás Twitter üzenettel nyugtázott.

Larry Page alapító szerint nem okoz majd gondot, hogy a céget nem az alphabet.com-ról érik el az internetezők, mivel az anyavállalat nem fog saját nevén bemutatni termékeket, csupán leányvállalatain keresztül.