Nézze meg, az ön tarifája megszűnik-e!

telenor áremelés
Budapest, 2015. június 29. Szerződésmódosításra váró ügyfelek sorba állnak a Telenor Astoriánál lévő üzletében Budapesten 2015. június 29-én. A mobilszolgáltató július 1-jétől emelte volna a lakossági mobilszolgáltatások díjait, de ha az ügyfél nem fogadja el, az előfizetői szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az ősz folyamán átalakítja lakossági tarifakínálatát a Telenor, a modernizáció részeként a mostani csomagok több mint fele megszűnik. Az ügyfelek megnézhetik, mennyiben érinti őket a módosítás.
Vágólapra másolva!

Hatalmas modernizációs folyamatot indít ősszel a Telenor. A szolgáltató a jelenlegi lakossági tarifacsomagok több mint felét megszünteti, helyettük új, alternatív tarifákba sorolja be az ügyfeleit.

A cég szerint erre azért van szükség, mert nagyon sok előfizető használ elavult, a fejlesztéseket alapjaiban gátoló csomagokat.

Az átalakítást követően a Telenor csak olyan tarifákat kínál, amelyekben lehetőség nyílik mobilinternet-kapcsolatra.

Az ügyfeleket eltérő mértékben érintik a változtatások. Akik a közelmúltban bevezetett csomagokat használják (például MyTariff), azokat nem vezetik át más tarifára. Lesz, akinek egy rég nem használt szolgáltatása szűnik csak meg (például Email Stúdió), más ügyfelek elavult, kivezetésre került csomagja pedig teljesen újra cserélődik.

A folyamat ma kezdődik el és november 30-ig tart majd. Az ügyfelek addig személyre szabott információkat olvashatnak a szolgáltató weboldalán.

A Telenor a hivatalos közlemény szerint törekedett arra, hogy az átvezetett ügyfelek azonos árú, vagy akár olcsóbb havi díjra kerüljenek.

Az ügyfelek egy telefonszám megadása után egy SMS-kód segítségével nézhetik meg, érinti-e őket a változás, milyen a jelenlegi tarifájuk, és mely tarifákra vezeti át őket a Telenor.

Akinek nem megfelelő a szolgáltató ajánlata, más csomagot is választhat magának, az előfizetéses ügyfelek 60, a kártyások pedig 30 napig. A kártyás előfizetők augusztus 12-től SMS-ben, illetve telefonon, míg a számlás ügyfelek augusztus 19-től

számlalevélben is kapnak értesítést az átalakulástól.

A kártyás ügyfelek esetében - ahogy korábban is - az egyenlegfeltöltés számít a szerződés meghosszabbításának, így a szeptember 12. után kezdeményezett feltöltés jóváhagyja a módosításokat.