Kirúgta a Facebook, mert hibát talált a rendszerben

elbocsátás doboz
Vágólapra másolva!
Egy, a Facebookon található biztonsági résre hívta fel a figyelmet a Harvard tanulója, de ezzel megszegte a felhasználói feltételeket, kirúgták.
Vágólapra másolva!

Visszavonták gyakornoki státuszát a Facebooknál annak a harvardi tanulónak, aki fejlesztése által egy komoly biztonsági hibára hívta fel a figyelmet.

Aran Khanna még májusban készítette el a Harry Potterből ismert "Tekergők térképéről" elnevezett szoftvert, amely a Facebook Messengerbe beépülve képes volt méterre pontosan megmutatni,

merre jártak azok, akiktől az üzeneteket kapjuk.

A program egy biztonsági résre hivatott felhívni a figyelmet, ám a Facebook ennek egyáltalán nem örült, így megkérték Khannát, hogy haladéktalanul kapcsolja azt ki.

A fiatal férfi így is tett, ám előtte megosztott egy bejegyzést a témában, melyben kifejtette, hogy miért készült el a Tekergők térképe, és azt is egyértelművé tette, hogy a cég felszólítására állította le a szoftvert.

Nem felelt meg az etikai követelményeknek

Három nappal később, két órával első munkakezdése előtt egy Facebook-dolgozó telefonon közölte vele, hogy végül kirakták a gyakornoki programból, mivel

feltörte az oldalt, ez pedig az általános felhasználói feltételekbe ütközik.

Még aznap kapott egy e-mailt is, melyben egy vezető bírálta az általa megosztott elemző bejegyzést, mondván:

"nem felel meg a gyakornokoktól elvárt magas etikai követelményeknek."

Khanna értetlenül állt a dolog előtt, és nem tekintette feltörésnek a térképet, mivel saját profilján keresztül fért hozzá.

A fiatal férfi azóta sikeresen elhelyezkedett gyakornokként egy startup cégnél a Szilícium-völgyben, a közösségi oldaltól szerzett negatív tapasztalatokat pedig szintén hasznos és emlékezetes gyakornoki élményként élte meg.