Nem füvezhetnek a profi videojátékosok

Waka Flocka videojáték
LOS ANGELES, CA - JUNE 18: Rapper Waka Flocka Flame visits Activision's Call of Duty: Black Ops 3 booth during E3 2015 at Los Angeles Convention Center on June 18, 2015 in Los Angeles, California. Imeh Akpanudosen/Getty Images for Activision/AFP
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták, mely szerek lesznek tiltottak az e-sport játékosok számára: a marihuána is a listán van.  
Vágólapra másolva!

Nem fogyaszthatnak marihuánát verseny alatt az eSportolók. Ahogy arról júliusban az Origo is beszámolt, jövő évtől az eSport versenyzők is doppingtesztnek lesznek alávetve, most pedig kiderült, mely anyagok minősülnek majd tiltottnak.

Az Elektronikus Sportszövetség friss bejegyzése - melyet az Oroszországban nemrég betiltott Redditen tettek közzé - minden kételyt eloszlat.

A játékosokat a versenyek előtt nyáltesztnek vetik majd alá.

A szövetség a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség listáját tartotta követendőnek, így a versenyszerűen játszó videojátékosok számára ugyanazok az anyagok tiltottak, mint más nemzetközi sportolók számára.

Játék közben tilos füvezni

A lista számos serkentő szer használatát tiltja, azonban nem minden anyag részesült állandó tiltásban. Füvet, azaz marihuánát például csak a verseny napján nem fogyaszthatnak a játékosok, azon kívül nem bünteti használatát a Sportszövetség.