Érkezik a Blackphone 2, de a szuperbitos telefonról még nem tudni, mennyibe kerül majd.

Szeptemberben megjelenik a szuperbiztos Blackphone telefon második generációja. A Silent Circle új telefonja a cég saját (de Androidra építő) SilentOS rendszerét fogja futtatni.

Egyelőre ez az egy kép elérhető az új Blackphone-rólForrás: Silent Circle

Androidra alapozni egy olyan telefont, amit a biztonságosságával kívánnak eladni kockázatosnak tűnhet, de a cég szerint a biztonságosra tuningolt operációs rendszer és a beépített applikációk miatt fogják betölteni a Blackberry által hátrahagyott űrt, melyet sokáig a vállalatok a legmegbízhatóbb készüléknek tartottak.

Virtuális valóság

A telefon a biztonságos üzenetküldés, felhőszolgáltatás és telefonálás mellett igazán a Spaces szolgáltatással durrant nagyot. Egy eszközön négy virtuális telefont működtethetünk, hogy a magánéleti és üzleti énünket teljesen elkülöníthessük (még ha ez a két énünk tudathasadásos is).

Fizikai valóság

A második generációs Blackphone nagyobb, mint elődje: 5.5 inches kijelzője mellett 3 GB RAM-mal és 64 bites 1.7 Ghz-es Octa Core processzorral rendelkezik.

A Blackphone a Silent Circle oldalán már előrendelhető, az árazás valószínűleg a rendelt mennyiség függvénye. A biztonság ára az első generációs telefon esetében 629 dollárt (176 ezer Ft) volt.