Több helyen nem néztek eléggé utána a sofőröknek, volt, akit emberölésért ítéltek el korábban.

Nem ellenőrzi eléggé sofőrjeit az Uber, állítják amerikai ügyészek. A vádak egy frissen módosított keresetben szerepelnek, melyet Los Angeles-i és San Franciscó-i ügyészek nyújtottak be. 

A polgári pert eredetileg decemberben indították a fuvarszolgálat ellen, mondván, félrevezeti a felhasználókat a szolgáltatás biztonságát illetően.

Most kiegészítették a keresetet, és több olyan sofőrre mutattak rá, akiknek büntetett előéletét nem fedezte fel a cég, holott erre elméletileg garanciát vállalnak.

Gyilkos és molesztáló is volt

Az egyik sofőrt például a leírtak szerint 1982-ben gyilkosságért ítélték el, és 2008-ban szabadult. 2014-ben az Uber büntetett előélete ellenére felvette, azóta pedig 1168 fuvart biztosított.

Egy másik alkalmazottról az derült ki, hogy 1999-ben gyermekmolesztálásban találták bűnösnek, azóta 5679 fuvarja volt, köztük gyerekek, akiknek szülők hívták az autót.

Az Uber szóvivője szerint nem hiszik, hogy a taxisok által használt “Livescan” rendszer megbízhatóbb lenne az általuk használtnál, ám azt hozzátette, hogy az ő rendszerük is hibázhat néha.