A nők ne férfias motívumokkal érvényesüljenek

2015.08.21. 12:50

Le kell vetkőzni a rossz beidegződéseket és sztereotípiákat: ha több nő dolgozik a tudomány és technológia terén, abból nem csak a cégek, de az egész gazdaság is profitálhat.

Fontosnak tartom, hogy a nők ne a férfias motívumokkal érvényesüljenek, legyen lehetőségük saját nézőpontjukkal színesíteni ezen szakmákat - mondta el Szabó Eszter, az ALCOA HR vezetője.

A cég az olyan nagyvállalatokkal karöltve, mint az IBM, a Grundfos, a Videoton, a Harman Becker, az Innoskart és az Óbudai Egyetem beálltak egy program mögé, melynek célja, hogy megmutassa a lányoknak: a tudományos érdeklődés nem "fiúdolog", a nők a tudományos területeken kiváló sikereket érnek és érhetnek el.

Most dől el

A "+tervezem - Okosjövő lányoknak" a mérnöki pálya szépségeit mutatja be a 12-16 éves lányoknak, ugyanis a programot megalapozó kutatások szerint ebben a korban kezdenek el kialakulni a pályaválasztási preferenciák.

12-16 éves korban eldőlhet, mit fogunk dolgozniForrás: AFP/Lex Van Lieshout

"Fontos, hogy ne rossz társadalmi beidegződések és sztereotípiák, hanem kézzelfogható tapasztalat alapján induljanak el a felsőoktatásba" - magyarázta Szigeti Fanni, a szervező Nők a Tudományban Egyesület ügyvezetője.

Az idei év helyszíne Székesfehérvár: száz lány kap lehetőséget arra, hogy egy-egy napot eltötsön helyi nagyvállalatoknál. A cél pedig, hogy a következő években a városok önállóan vigyék tovább a programot.

Kevesebb munkanélküli?

Az együttműködésnek hála a jövőben helyi szinten is nőhet a tudomány és technológia területen továbbtanuló fiatal nők aránya. Ugyanakkor a helyi gazdaság is profitálhat a programból: e területeken gyakran munkaerőhiány tapasztalható, a nők hatékonyabb bevonásával azonban enyhíthető a probléma.

Zuckerberg kódolni tanít

A Facebook főhadiszállásán hasonló programot vezetnek Mark Zuckerbergék is: a Girls Who Code program keretében tanítják őket programozni, mivel, ahogy a Facebook vezérigazgatója írta"A kutatások világosan bizonyították, hogy a változatos hátterű csoportok jobb eredményeket érnek el."

Kevés nő a tudományban

Az EU 2010-es adatai szerint Magyarországon feleannyi nő dolgozik a tudományos, illetve mérnöki pályán, mint férfi. Ugyanezen tanulmány szerint ez az arány magától nem fog változni, csak tudatos lépések segítségével.

Oktatás és tech: