Óriáskamerát kap a Google csúcstelefonja

huawei mobil telefon google nexus
A mobile phone made by Chinese telecom equipment maker Huawei is displayed in a store in Beijing on August 3, 2015. Two Chinese smartphone makers pushed US technology giant Apple into third place in the world's biggest market in the second quarter, an independent analyst firm said on August 3. Upstart Xiaomi, known for delivering high-performance products at cheap prices, was the largest smartphone vendor in China based on shipments with a 15.9 percent market share in the April-June period, and Huawei was close behind at 15.7 percent. AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
A Huawei által készített Google Nexus telefon a szokottnál nagyobb méretű kamerát kaphat, de hogy miért, kérdéses.
Vágólapra másolva!

Újabb képek láttak napvilágot a Google egyik idei Nexus telefonjáról. A cég az eddig gyakorlattól eltérően nem egy, hanem két gyártóval is lepaktált: az LG egy 5,2 colos, a kínai Huawei pedig egy 5,7 colos mobilt készít a keresőcégnek.

Utóbbiról szivárogtak ki az alábbi fényképek, melyeken egy elegáns, szénfekete telefon látható, a szokottnál nagyobb, a hátlapot széltében átérő kameraplatformmal.

Az új Nexus kamerája szélesebb a szokottnál Forrás: iNexus

Ennek mibenléte egyébként rejtély, általában akkor csinálnak ilyet a gyártók, ha valamilyen extra alkatrésznek kell a hely.

Kiderült továbbá, hogy az 5,7 colos készülék 64 gigabájtos háttértárral és 3 gigabájt memóriával érkezik, sőt, a telefon USB-C csatlakozót kap.

Elölről egy normál okostelefonról beszélhetünk. Forrás: iNexus

Hogy hivatalosan mikor mutatkoznak be a Google telefonjai, még nem tudni, a szakértők azonban őszre datálják a megjelenésüket.