Híznak és izmosodnak a Microsoft munkagépei

microsoft surface pro 3 bemutató
The new Microsoft Surface Pro 3 tablet with detachable keyboard and pen for writing on the screen after it was unveiled May 19, 2014 in New York. Microsoft unveiled the Surface Pro 3 tablet at an event in New York on Tuesday, as it attempts to fuel interest in its struggling tablet line amid increasing competition. The Intel Core-powered tablet measures 0.36 inches thick, boasts a 12-inch screen and weighs just under 2 pounds. AFP PHOTO/Stan HONDA
Vágólapra másolva!
A Microsoft saját táblagépei idén még erősebb alkatrészekkel és nagyobb képmérettel térhetnek vissza.
Vágólapra másolva!

Két új táblagépet fejleszt a Microsoft. A források szerint egy 12 colos és egy nagyobb, 13 vagy 14 colos készülék is szerepelni fog a gyártó idei felhozatalában, melyek egyaránt kellően erős hardvert kapnak majd.

A célközönség ezúttal is az üzleti szféra munkatársai.

A korábbi Surface Pro táblagépek legfeljebb 12 colos kijelzővel érkeztek, így ez lesz az első alkalom, hogy ezek a munkára is alkalmas, notebookok leváltására tervezett eszközök nagyobb méretben állnak majd a vásárlók rendelkezésére.

A Surface Pro 3 külsőre is vonzó volt Forrás: AFP/Stan Honda

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az "erős hardver" pontosan mit jelent, de mivel Windows 10 operációs rendszert meghajtó gépekről van szó, ezért valószínűleg az Intel új Skylake vagy Core M Broadwell processzorai kerülnek a tabletekbe.

A Microsoft októberben mutathatja be az új Surface Prókat, legalábbis terjesztői oldalról ez az információ érkezett.

Felszínes profizmus

A Surface Pro a Microsoft saját, nagyvállalati szférának fejlesztett táblagép-családja, mely 2012 óta van jelen a piacon. A gépek a tabletek úgynevezett laplet alkategóriájába tartoznak: bár hétköznapi, érintőkijelzős készülékként is használhatók, saját billentyűzetük van, hogy a lehető legközelebb hozzák a felhasználót a laptopok nyújtotta lehetőségekhez.

Legutóbb tavaly jelent meg Surface Pro.