Elnéző a rasszizmussal a Facebook

rasszizmus tüntetés amerika
Demonstrators participate in a protest march on August 9, 2015 on West Florissant Avenue in Ferguson, Missouri, marking the one year anniversary of an unarmed black teen, Michael Brown, who was shot and killed by a white police officer, throwing America's troubled race relations into harsh relief. AFP PHOTO / MICHAEL B. THOMAS
Vágólapra másolva!
Sokkal erősebben fel kéne lépnie a rasszizmussal szemben a Facebooknak, mondta a német igazságügyi miniszter. Állítja, hogy a felhasználók is gyakran panaszkodnak emiatt.
Vágólapra másolva!

Azzal vádolja a Facebookot a német igazságügyi miniszter, hogy a közösségi oldal túlságosan elnéző a rasszista és gyűlölködő megosztásokkal szemben.

Heiko Maas levelet írt a portál európai aligazgatójának, amelyben kifejti, hogy a Facebook viselkedése teljesen illogikus, hisz míg a minimális meztelenséget tartalmazó képek és anyagok egyből törlésre kerülnek, addig

a gyűlöletbeszédet többszöri felhasználói jelentés után sem minden esetben távolítják el a moderátorok.

Heiko Maas, német igazságügyi miniszter Forrás: AFP/Tobias Schwarz

"A Facebook-felhasználók egyre gyakrabban panaszkodnak, amiért az oldal nem elég hatékony a rasszista kommentekkel és megosztásokkal szemben" - írja Maas, aki szeptember 14-én találkozni szeretne az oldal vezetőivel, hogy személyesen is megbeszéljék a helyzetet.

A levelet nem sokkal az után küldte a miniszter, hogy egy németországi menekülttábor előtt zavargások törtek ki.

A Facebook a Reutersnek reagált egy rövid közleményben. Az oldal elfogadja a találkozót, a szóvivő szerint pedig: