A francia bíróság hivatalosan is elismerte a kütyüallergia létezését: a ritka betegségben szenvedők rosszul érezhetik magukat az elektromos eszközök közelében.

Hivatalosan is rokkantnak nyilvánítottak egy francia nőt, aki állítása szerint elektromágneses túlérzékenységben szenved. A szokatlan betegség kütyü- vagy wifiallergia néven is ismert: a betegek fejfájásra, gyengeségre, émelygésre, rossz közérzetre panaszkodnak, valahányszor elektromágneses sugárzást kibocsátó eszközök közelébe kerülnek.

Okostelefon, számítógép, monitor, elem vagy wifi - mind kiválthatja a rosszullétet.

A Toulouse-i bírság jóváhagyta ugyan Marine Richard kérvényét, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kütyüallergiát orvosilag is elfogadták. Az eddigi kutatások ugyanis nem találtak egyértelmű összefüggést a betegek állapota és az elektromágneses sugárzás között.

Csak nagyon nagy erejű sugárzás esetén sikerült megállapítani az egészségkárosodás lehetőségét: ezért nem ajánlott nagyteljesítményű elektromos vezetékek alatt építkezni.Richard ugyanakkor annyira nem bír semmilyen berendezést, hogy a hegyekbe költözött, mert ott el tudja kerülni a városok elektromos szennyezettségét. És nem ő az egyetlen: egyre többen állítják, hogy kütyüallergiásak, tudósok egy csoportja pedig kezdi komolyan venni a panaszaikat.