Sokan viselik nehezen, ha hosszabb időt kell távol maradniuk kedvenceiktől. Nekik készült az elsősorban hálózati megoldásairól híres D-Link kisállat-kamerája.

Kisállat-kamerát mutatott be a D-Link: az elsősorban routerekről és egyéb hálózati eszközökről ismert cég EyeOn Pet Monitor HD 360 nevű terméke nem csak arra jó, hogy a gazdi a kedvenc minden rezdülését figyelhesse a távolból, de kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz.Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy beszélhetünk állatainkhoz, és halljuk, hogy éppen mit csinálnak.

A cuki kisállat-kamera könnyen elrejthető a polconForrás: D-Link

A készülék mozgásra is aktiválódhat, méri a környezete hőmérsékletét, lejátssza a kiválasztott dalokat, hangfelvételeket (ez lehet például egy utasítás). Még éjjellátó funkció is van benne.

Az eszköz okostelefonos alkalmazással vezérelhető, és az általa rögzített videók utólag is megtekinthetők. Technikai téren az EyeOn Pet 1280x720-as felbontásban rögzíti a képet, összesen 7 napnyi anyag fér a készülékhez mellékelt 16 gigabájtos SD-kártyára.Persze a kedvencek csak egy felhasználási területe a D-Link termékének. Valójában szinte bérhová fel lehet szerelni, és mivel nagyon halkan üzemel, ezért akár titokban is lehet vele rögzíteni a környezetet.