Senkit sem gázol el az önjáró Google-autó

2015.09.04. 11:40

Egyre okosabbá válnak a Google önjáró autói. Az állatokat és gyalogosokat automatikusan kikerülik, igaz, a hirtelen eléjük lépő járókelőkkel nehezen birkóznak meg.

Már Texasban is tesztelik a Google sofőrnélküli autóit, a jelentések szerint pedig egyre okosabbá válnak a járművek. Sokaknak megkönnyebbülés lehet, hogy a cég önjáró robotautói senkit sem gázolnak el.

Az austini tesztek során számtalan szarvast és járókelőt kerültek ki az a járművek. A Google mérnökei szerint csak az okozott nekik nehézséget, ha valaki teljes takarásból lépett eléjük. Augusztus huszadikán a biztonsági sofőr fékezte le az egyik prototípust, mert attól tartott, hogy a hirtelen előkerült gyalogos megsérül.

Az utólagos adatelemzés szerint azonban az autó magától is lassított volna.

A Google önjáró autói hosszú ideje róják az amerikai utakat, a végleges modellekre hajazó, apró, kormány és pedálok nélküli prototípusok pedig június óta keringenek Kaliforniában. A járművek segítség nélkül navigálnak a forgalomban, de a biztonság kedvéért ül bennük egy sofőr, hogy beavatkozhasson, ha szükséges.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK