A magyar Geomatech már eddig is értékes matektananyagokat kínált azoknak, akiket egy átlag matekóra untatna. Ettől a tanévtől természettudományokat is lehet okostelefonról tanulni.

Hiába nagyobbak egy mai okostelefon számítási paramétere, mint a holdra szálláskor az Apollo 11-nek volt, ha a diákok csak Facebookhoz és Instagramhoz használják, sokat nem fog változtatni az életkörülményeinken.

Ha már úgyis mobilozik a gyerek az órán

A magyar Geomatech az okostelefonban rejlő lehetőségekre alapozva próbálja izgalmasabbá tenni a reál tárgyakat - tavaly a matekórákat dobta fel okoseszközökön is használható applikációkkal, a mai sajtótájékoztatójukon pedig kiderült, idén már természettudományos kísérleteket is lehet mobillal végezni.

Mi ebben az újdonság?

A fő különbség a szintén ebben az évben elérhetővé vált Nemzeti Közoktatási Portál és a Geomatech között, hogy a Geomatech valóban digitális feladatokat kínál - nem pedig csak azoknak a tankönyvi feladatoknak digitalizált változatát, ami már az okostelefonok megjelenése előtt is nehezen kötötte le a diákok figyelmét.

A Geomatech valóban interaktív, szórakoztató feladatokat kínál, amik az Emmi támogatásával most már részese a magyar közoktatásnak is: a projektet egy év alatt 60 településen, 958 iskolában, 2471 pedagógussal ismertették meg.

A Geomatech képviselői a sajtótájékoztatón elmondták, hogy a projekt által létrehozott tananyag teljesen ingyenes, elsősorban Androidra optimalizált. A projekt szervezői remélik, hogy a már kidolgozott tananyag további fejlesztések részévé válhat.