Érintéssel fizet egyre több ember

2015.09.09. 15:40

Európában megtriplázódott az egyérintéses kártyás fizetések száma az elmúlt egy év során. A forgalomban lévő hazai bankkártyák majdnem fele képes erre a metódusra.

Közel 70 százalékkal többször fizettek Európában egyérintéses bankkártyával a vásárlók, mint egy évvel ezelőtt, derült ki a MasterCard jelentéséből. Magyarországon is egyre népszerűbb a fizetés ezen módja: a forgalomban lévő 3,9 millió bankkártya 44 százaléka alkalmas rá.

A gyors növekedés miatt a MasterCard 2017-től 25 euró feletti vásárlást is lehetővé tesz majd egyérintéssel az eurózónán belül. Ekkor a terminál PIN-kódot kér majd, a vásárló azonban nem kell hogy kiadja a kártyát a kezéből. Mindez Magyarországon már régóta működik, ötezer forintos PIN-limittel.

Az Apple majdnem elszúrta

A ma este nagy bejelentéssel készülő Apple egészen az iPhone 6-ig kerülte az NFC-chip beépítését készülékeibe, holott utóbbi lehetővé teszi, hogy bankkártya helyett telefonnal fizessen a felhasználó. A MasterCard szakértői szerint ez a módszer idővel nagyon elterjedté válik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK