A Samsung iPhone-gyilkos szériájának új tagja csak valamikor jövőre jelenik meg, egyes források azonban már most a készülék erejét méltatják. Két változatban jöhet a legerősebb mobilchippel és 4K-s kijelzővel.

A Samsung már javában dolgozik a jövőre megjelenő Galaxy S7-en - vagy legalábbis egy bivalyerős okostelefonon, amelynek teszteredményei már most elárasztották a legnépszerűbb teljesítménymérő szoftverek ranglistáit.

A Lucky kódnéven futó mobil a Qualcomm jövőre érkező processzorát, a Snapdragon 820-at kapja. Ezen felül 4 gigabájt memória található benne és 5,7 colos, 1440x2560-as felbontású kijelzővel szerelték fel. A hátlapi kamera 16 megapixeles.

Galaxy S6 Edge+-ok az IFA-nForrás: AFP/John Macdougall

A képernyő mérete azonban akár hiba is lehet: a gyártóhoz közel álló források azt állítják, hogy valójában 5,1 colos megjelenítőről van szó, és nem egy, hanem két különböző mérető S7 lát majd napvilágot.

Ez a kisebb, gyengébb verzió, de lesz egy 5,8 colos, 4K-s modell is.

Ezt alátámasztani látszik, hogy a tesztprogramok olyan Lucky-modelleket is észleltek, melyek nem a Qualcomm chipjére, hanem egy saját nyolcmagos megoldásra épültek.

Utóbbi még a 820-as Snapdragont is megveri a mérésekben.A Samsung pedig nemrég egy 20 megapixeles szenzoron kezdett dolgozni, mely lehetne a nagyobb, erősebb S7-es kamerája is.

Érdekes észrevétel, hogy a teszteredmények 32 és 64 gigabájtos telefonokról szólnak. Ez a méret elég kicsi, és sejteti a microSD-kártyák támogatását. Hivatalos megerősítést persze egyik információ sem kapott, a Samsung hétpecsétes titokként őrzi az új csúcsmobilt annak bejelentéséig. Erre 2016-ban kerülhet sor.