Új vezérigazgató a Google-nél

2015.09.14. 13:20

A Google új embert jelölt ki a cég autóprojektjének élére. Az iparban veteránnak számító John Krafcik vezérigazgatói kinevezést kap.

A Google egyre komolyabban veszi az önjáró autók jövőjét: a projekttel foglalkozó divízió saját vezérigazgatót kap az autóiparban hosszú ideje sikeres John Krafcik személyében.

Krafcik korábban a Fordnál dolgozott, majd öt éven át vezette a Hyundai amerikai részlegét.

Később saját vállalkozást alapított: online cége azoknak segített, akik használt autót szerettek volna venni, de nem értettek a dologhoz.

Az újdonsült vezérigazgató Twitteren erősítette meg a hírt, hozzátéve, hogy szeptember végén foglalja el helyét a Google-nél.

Ezzel minden akadály elhárul, hogy az autórészleg teljesen önálló céggé váljon, úgy, ahogy a Google nagy átszervezése szerint tervezi a techóriás.

Egyre okosabbak a Google-autók

A cég sofőrnélküli autói egyre jobban teljesítenek, akár a semmiből előbukkanó gyalogosokat is el tudják kerülni, és csak akkor karamboloznak, ha egy ember vezette jármű szabálytalankodik előttük.

A vállalat 2020-ban dobná piacra a teljesen programvezérelt járműveket, melyek teljesen elektromosak és csak alacsony sebességgel közlekedhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK