Megvan a Nintendo új elnöke

2015.09.14. 12:12

Egy korábbi HR-vezető váltja a júliusban elhunyt Ivata Szatorut a Nintendo elnöki székében. Kimisima Tacumi most 65 éves.

A Nintendo kijelölte a cég új elnökét: a 65 éves Kimisima Tacumi a vállalat menedzserigazgatói- és HR-vezetői székéből ül át az elnöknek fenntartott bőrfotelbe, két hónappal az előző cégvezér, Ivata Szatoru tragikus halála után.

Kimisima nem az a kimondott gamer-típus: a Nintendóhoz 2000-ben került a The Pokémon Company pénzügyi vezetőjeként, előtte pedig 27 évet dolgozott Japán legnagyobb bankjánál. Pénzügyi szakemberről van szó tehát, akinek az lesz a feladata, hogy stabilizálja a legutóbbi konzolja megjelenése óta komoly veszteségeket szenvedett Nintendót.

Ivata halála és Kimisama kinevezése között Mijamoto Sigeru játéktervező és Takeda Genyo mérnökigazgató vezették a céget, és a jövőben is komoly befolyással bírnak majd annak stratégiájára.

Bár Kimisima elnöksége sokakat meglepett a játékiparban, fontos megemlíteni, hogy annak idején Ivata Szatoru kinevezésének sem örült senki, mert féltek tőle, hogy a tapasztalatlan, játékokhoz csak programozói szinten közelítő üzletember nem fogja érteni a Nintendo filozófiáját.

Ehhez képest elnöksége alatt Ivata a japán játékóriás hosszú ideje legtermékenyebb korszakát hozta el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK