Ezért a fiúért rajong a magyar internet

2015.09.21. 11:55

Egy 15 éves pécsi slammer nyerte a Ki Mit Tube 2015-ös évadát, több mint ezer jelentkező közül került ki.

Bánki Beni nyerte a Ki Mit Tube tehetségkutató 2015-ös évadát. Magyarország legnagyobb online videóversenyének győztese, a 15 éves pécsi slammer mindössze két hónap alatt tett szert országos ismertségre.

A fiatal, irodalmi portálok és kiadók által is jegyzett költő az idősebb generációt és a sajátját egyaránt meg kívánja szólítani műveivel.

Az idei Ki Mit Tube több mint 1200 videóját 11,5 milliószor tekintették meg a verseny követői, és 180 ezer szavazatot adtak le rájuk. A pécsi fiatal egy slammer, azaz ritmusos vers-előadó (a műfajt egyesek versrepperként emlegetik), a verseny gégéig végül összesen negyedmillióhoz közeli nézettséget ért el, és több mint 13 ezer szavazatot kapott produkcióira.

"Pécsett és környékén heti rendszerességgel lépek fel slam poetry előadásokkal, saját és más költők verseivel. A Ki Mit Tube-bal kiléptem szűkebb lakóhelyemről, és rengeteg emberhez jutottam el. Hosszabb távú terveimben a költészet is előkelő helyet foglal el: szeretném, ha az eddig elkészült közel 100 versemből egy önálló kötet is megjelenne” - mondta el a fiatal győztes.

Még több Youtube