Letilthatóvá váltak az idegesítő levelek küldői a Gmailben. Az új funkció mobilon és asztali számítógépen is működik, és persze nagyon hasznos.

A Google szép csendben fontos újdonságot csempészett a Gmailbe: a levelezőrendszerben megjelent a küldők letiltásának lehetősége. Azaz, ha valakitől nem kívánatos e-mailek érkeznek, egy gombnyomással megszabadulhatunk az illetőtől.

Asztali gépen így néz ki a letiltás...Forrás: Origo

A funkció nagyon hasznos, ugyanis bár sokkal kevesebb spam fut be a levelesládákba, mint régen, azért így is akad épp elég nemkívánatos levél.

Az olyan esetekről, mint amikor zaklatnak vagy fenyegetnek valakit, nem is beszélve.

Persze a blokkolt címek levelei sem vesznek el örökre, hisz meglehet, hogy később szükség lesz rájuk. A Gmail a letiltott címekről érkező e-maileket automatikusan a Spamek közé helyezi. Sőt, a feladók tiltását is fel lehet oldani utólag a Beállítások / Szűrők és letiltási lista menüben.

... mobilon pedig így.Forrás: Origo

Egyre jobb a Gmail

A Google levelezőrendszere nem véletlenül olyan népszerű: egyrészt megbízható, másrészt bárhonnan könnyen hozzáférhető, és az sem utolsó szempont, hogy a techcég igyekszik egyre jobban kibővíteni a lehetőségeit.

A Gmailen belül lehetőség van csevegésre, listák létrehozására, sőt, nyár óta már az elküldött leveleket is vissza lehet vonni egy rövid ideig.