Bemutatkozott a Samsung legújabb virtuális sisakja. A termék kevesebb mint 30 ezer forintba kerül, és a gyártó összes idei mobiljával kompatibilis.

A virtuális valósággal (VR) egyelőre két baj van: alig akad megfelelő eszköz hozzá, a már kapható modellek pedig vagy prototípusok, vagy drágák.

Nos, a Samsung most mindkét területen forradalmat indít, a gyártó legújabb virtuális sisakja ugyanis kifejezetten jó áron jelenik meg novemberben.

Így néz ki a Samsung új sisakjaForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az Oculusszal közösen fejlesztett, frissen bemutatott Gear VR 100 dolláros, azaz 28 ezer forintos árról indul. Eddig minden Gear VR változat dupla ennyibe került.

Az eszköz nem rendelkezik saját kijelzővel, kell hozzá egy Samsung-mobil is. A készülék előnye, hogy immár bármelyik, legújabb változat megteszi, tehát Samsung Note 5, S6, S6 Edge és S6 Edge+ telefonnal is működik a sisak.

Az új Gear VR-on futtatható lesz az összes korábbi modellhez készült szoftver és videó is, így a vásárlók kellő mennyiségű tartalomhoz jutnak.

Az eszköz technikai fronton is javult, a gyártó szerint 22 százalékkal könnyebb, mint elődje. Kapott továbbá egy hivatalos kontroller kiegészítőt is, ez leginkább az Xbox játékkonzol irányítójára hasonlít.

Kaliforniában tesztelik az új sisakotForrás: AFP/Frederic J. Brown

Jövőre robban a virtuális buli

A virtuális sisakok forradalmára évek óta várnak a felhasználók, és úgy tűnik, hogy 2016-ban tényleg befut a VR-vonat. Érkezik a legjobban várt Oculus Rift, a HTC saját, Vive nevű terméke, és persze az olcsóbb Gearek is egyre szélesebb körben lesznek kaphatóak.

Egyre gyűlik a tartalom is a sisakokhoz: az appokkal nem csak játszani, de mozizni vagy sportolni is lehet.