Tényleg jön az új iPhone jövő héten

2015.09.28. 15:52

Az Apple hivatalosan is megerősítette az Origo információját: október 9-én jön az iPhone 6s és 6s Plus hazánkba. Már 13 millió kelt el az új telefonból.

Mint az Origo saját forrásból megírta: október 9-től Magyarországon is kapható lesz a szeptember 9-én bemutatott iPhone 6s és 6s Plus. Hazánk ugyanis bekerült a második körös országok köré. Jövő hét pénteken az első 12 ország után újabb 40 államban kezdik meg a telefonok értékesítését.

De mennyibe fog kerülni?

Mint az Apple hivatalos közleményéből kiderült, három nappal az első körös premier után több mint 13 millió kelt el az új iPhone-okból. Így a 6s és 6s Plus készülékek a tavalyi, akkor szintén rekordnak számító eladásokat is megdöntötték, méghozzá 3 millió példánnyal.

A két új telefon év végéig összesen 130 országban lesz elérhető.

Tavaly többet kellett várni

Tavaly csak október 31-én debütáltak itthon az iPhone-ok, több hetet kellett várni a szeptemberi bemutató után, cserébe már mindhárom operátor kínálatában megjelentek.

Péntektől előrendelhető

Október 2-tól, azaz most péntektől megindul hazánkban az előrendelés. Aki új iPhone-t szeretne, a Telekom erre dedikált oldalán adhatja le rendelését, ahogy péntektől a Vodafone-nál és Telenorrál is megindul az előrendelés - közölték az Origóval a mobilszolgáltatók -, október 9-én pedig már a boltokban is megtekinthetjük az új készülékeket.

Mennyibe kerül?

Mint korábban megírtuk: a legolcsóbb, 16 gigabájtos iPhone 6s körülbelül 250 ezer forintba fog kerülni az európai árak alapján. Míg a legdrágább, azaz a 128 gigabájtos iPhone 6s Plus már 350 ezer forintos kezdőáron érkezhet Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK