Helyreállt a Facebook

2015.09.28. 21:59

Megint leállt a Facebook. A közösségi oldal összes szolgáltatása elérhetetlen volt több mint egy órán át.

Egy héten belül másodjára is leállt a Facebook. Magyar idő szerint 21:10 körül mind az asztali verzió, mind a mobilos applikáció elérhetetlenné vált. Ahogy a céghez köthető többi szolgáltatás sem működött, így a Messenger és az Instagram sem töltött be.

Frissítés: Sorra állítják helyre
22:20: Nálunk már a Facebook betöltött asztali böngészőben, és mobilos változaton is. Ahogy a Messenger és az Instagram is sikeresen működik. Ugyan néha még lassú és akadozik, de már elérhető. Egy bő óra alatt sikerült helyreállítaniuk, de még nem hibátlan a szolgáltatás.

Utoljára múlt hét csütörtökön történt ilyen, akkor kevesebb mint egy óra alatt helyreállították a szolgáltatást. Egy hónap távlatában viszont ez már a harmadik leállás: szeptember 17-én, majd szeptember 24-én hasonló módon szállt el a közösségi oldal.

Be sem töltött az oldalForrás: Origo

Korábban sem mobilon, sem laptopon nem töltöttek be az oldalak és applikációk, nem lehetett őket frissíteni. A Messenger viszont mintha csak akadozott volna, néha elküldte az üzeneteket, néha csatlakozni sem tudott.

Még nem reagáltak

A Facebook egyelőre semmilyen közleményt nem adott ki, ahogy a Twitter-oldalukon sem reagáltak még a leállásra, de úgy tűnik, teljes gőzzel dolgoztak a szolgáltatások helyreállításán - így sikerült kicsivel több mint egy óra alatt újra működőképessé tenni a rendszert, bár még akadozik.

A közösségi oldal napi szinten dollármilliós bevételt hoz, minden egyes perc és óra több tízezer dollár, azaz többmillió forintos veszteséget termel. Nem csoda, világszerte több mint 1,44 milliárdos felhasználói számmal büszkélkedik az oldal.

A Facebook részvényei azonnal 3,8 százalékot estek (Nasdaq: FB), 89,24 dollárra az amerikai idő szerinti hétfő délutáni kereskedés során. 

Teljes a pánik

A Twittert eközben ellepték az ezzel kapcsolatos hírek és mémek. Ahogy a brit The Register fogalmazott: "A világ pánikol, a gyerekek sírnak, az alkalmazottak csak sóhajtoznak". Ezt a cikket sem tudtuk az olvasókkal Facebookon megosztani egy órán át.

Sokan a Facebook alapításáról szóló film, a Social Network -  A közösségi háló egyik kulcsjelenetével szerettek volna üzenni Mark Zuckerbergnek: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK