Élen a Telekom mobilnete

4G
2 teenage boys and 2 teenage girls using their mobile phones
Vágólapra másolva!
Közel Magyarország 4G-s lefedettsége: a Telekom immár az ország 95 százalékát lefedte szupergyors mobilinternettel. A 4G-felhasználók száma 740 ezerre nőt év eleje óta.
Vágólapra másolva!

A Telekom által 2009-ben tesztelt, majd 2012-ben elindított 4G/LTE technológia hamarosan teljes Magyarországon elérhető lesz. A magyar szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége ugyanis elérte a 95 százalékot. A tervek szerint ez az arány év végére 97 százalékra növekszik.

A 4G-felhasználók száma is rohamosan nő,

immár több mint 740 ezer ember szörföl így mobilján. A stabil és folyamatos növekedést jól mutatja, hogy július óta a 4G-forgalom meghaladja a 10 éve működő 3G hálózat adatforgalmát.

A Telekom 4G növekedésének dinamizmusa számokban:

  • 3,5 év alatt több mint 740 ezer 4G-felhasználó
  • több mint 2400 településen érhető el 4G-hálózat
  • a 4G országos kültéri lefedettsége elérte a 95 százalékot
  • 2015 végére pedig szinte teljesen lefedik az országot (97 százalék)
  • több mint 70 féle 4G-képes okos eszköz érhető el a szolgáltató kínálatában

Best in Test

A nemzetközi és hazai teszteken is jól szerepel az operátor 4G-hálózata.

A független P3 Communications tanácsadó cég mérései alapján a Telekom 4G mobilinternet-hálózata a hazai mobilszolgáltatók közül, és nemzetközi viszonylatban is a legjobb összesített eredményt érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén.

A múlt hónapban közzétett tanúsítvány igazolja, hogy a Magyar Telekom "Best in Test" minősítést ért el a Mobile Benchmark Hungary 2015. júniusi felmérésén, a maximális 1000-ből megszerzett 895 pontos eredményével.

A vállalat a mobilhálózatok széles spektrumát: le- és feltöltési sebességet, a hívás sikerességét, illetve a beszédminőséget is vizsgálta. A szolgáltatók 2G, 3G és 4G hálózatait mind beszéd-, mind adathasználat szempontjából mérték.

A nyári, balatoni méréseken nem tudtunk abszolút győztest hirdetni Forrás: Origo

Az Ookla független tesztjén az előfizetők mérései alapján a Telekom mobilhálózatának sebessége jobb volt, mint a két másik hazai szereplőé.

Az NMHH által augusztusban elindított országos internetsebesség-mérő oldalon közzétett a mérőautók által 90 nap alatt begyűjtött adatok alapján a Telekom mobilhálózata érte el a legnagyobb 3G és 4G feltöltési és letöltési sebességet, illetve a legrövidebb 4G válaszidőt (ping).

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.