Az ember azt gondolná, a Google.com domain csakis dollármilliárdokért kelhet el, egy szerencsés férfi viszont ennél sokkal olcsóbban jutott hozzá.

Manapság már nem könnyű eredeti és hangzatos ".com" domainekhez hozzájutni, mivel a legjobbak szinte biztosan foglaltak. Ezért is megy csodaszámba Sanmay Ved esete, aki a világ egyik legismertebb webcímét, a Google.com-ot vásárolta meg a Google Domains oldaláról.

A férfi nem milliárdokat, és még csak nem is milliókat költött a tranzakcióra: a webcím potom 12 dollárjába került.

Ved arra lett figyelmes, hogy a megvásárolható domainek között felbukkant a Google.com is, úgyhogy gyorsan élt a lehetőséggel, és kifizette az árat. A tranzakcióról még SMS-t is küldött neki a Google, majd további értesítéseket kapott a tulajdonosváltásról, így egyértelművé vált, hogy a vásárlás sikeres volt.

Az üzlet persze rövid életű volt, a férfit néhány perccel később már arról értesítette a Google, hogy a tranzakciót visszavonták. Mivel a vásárlás a Google Domains rendszerén keresztül történt, a cégnek joga volt törölni a vásárlást, mely egyértelműen egy hibának volt köszönhető.

A Microsoft nem volt ilyen szerencsés

2003-ban a Microsoft nem volt ilyen szerencsés: akkor elfelejtették megújítani a Hotmail angol domainjét, ami így nyílt prédává vált, és el is happolták előlük. Ezután persze komoly összegeket kellett, hogy fizessen a cég azért, hogy visszakapja.