Hamarosan érkezik a Google-autó

google autó művészet pályázat
Vágólapra másolva!
Négy éven belül piacra dobná önjáró autóját a Google. A fejlesztés jobban halad a vártnál, közel került a közlekedés forradalma.
Vágólapra másolva!

A Google évek óta dolgozik egy önvezérelt autón. A járművet komputer irányítja, és teljesen automatizált, a végleges változatban kormánykerék sem lesz. Eddig úgy tűnt, a cég öt év múlva adná ki az autót, és 10–15 év lenne, mire elterjedne a technológia.

Lehetséges azonban, hogy nem kell ennyit várni.

2019-ben furikázhatunk vele Forrás: Google

A Google nemrég meghívott pár újságírót, hogy tegyenek egy kört az autóval. Bár az út többek szerint is unalmas volt, Chris Urmson fejlesztési vezető felrázta a kedélyeket, amikor közölte: a most 12 éves fiának reményei szerint már nem lesz szükséges jogosítványra.

Kaliforniában 16 éves kortól szerezhet jogosítványt valaki,

az autó tehát négy év múlva kapható lesz.

Ezt a feltételezést erősíti, hogy az eseményre Sergey Brin cégalapító is eljött, nagy meglepetést okozva a sajtónak. Elmondta, hogy az autó kiemelt szerepet játszik a Google jövőjében – ilyet nem sok egyéb termék esetében tett eddig.

Az autózás egyébként a techvilág egyik új fókusza lesz.

Az okosautók egyre több gyártónál jelennek meg, az elektromos modellek kínálata is nő, mi több, az Apple is saját modellen dolgozik.