Új szolgáltatást indít el a közösségi oldal. A gyengébb kapcsolattal rendelkezőknek is felhőtlen böngészést nyújt majd a Facebook.

A lassabb internetkapcsolattal rendelkezők üzenőfalát dobná fel a Facebook. A cég egy blogbejegyzésében kitért rá, hogy bár büszkék mobilos alkalmazásukra, sokaknak nincs elég stabil kapcsolata ahhoz, hogy megfelelően használják azt.

Éppen ezért kifejlesztettek egy Network Connection Class nevű új funkciót, mely voltaképpen az internetsebességet figyeli meg a felhasználónál, és aszerint alakítja ki az illető hírfolyamát. A cél az, hogy a lassabb kapcsolattal rendelkezőknek is folyamatos, tartalmas hírvonala legyen, és ne akadjon meg egyfolytában az app.

Akkor is gyors lesz a Facebook, ha lassú nettel használjákForrás: AFP/Manjunath Kiran

Azoknak, akik nem rendelkeznek elég gyors internettel, több szöveges tartalmat, illetve hivatkozást fog előhozni a hírfolyam, mint videót. A Facebook tárolni fogja a korábban letöltött tartalmakat az illető telefonján, hogy offline állapotban is legyen mit böngésznie.

Ezen kívül egy korábban rendkívül frusztráló jelenséget is kiiktatnak: ha egy adott tartalmat próbál letölteni a felhasználó, az app többé nem pazarolja arra az internetkapcsolatot, hogy a további posztokat is betöltse.

Ehelyett az épp megtekintett posztra koncentrálja a sebességet, és csak azután kezdi el a többi bejegyzést is megjeleníteni.

Már app is van a lassú nethez

Idén már több erőfeszítést tett a cég, hogy a lassabb internetkapcsolattal rendelkezők is élvezhessék a Facebook szolgáltatásait. Nyár elején jelent meg a Facebook Lite Androidra, mely egy korlátozottabb, de könnyebben betölthető verzióját hozza be a közösségi oldalnak.