Kínában lekapcsolták az Apple saját híralkalmazását. Az applikáció Amerika vezető portáljaitól vesz át anyagokat, ezek bizonyára nem tetszettek a kínai kormánynak.

Érdekes dolgot tapasztaltak azok az iPhone tulajdonosok, akik Kínában szerették volna böngészni az Apple saját híralkalmazását. A News ugyanis egyszerűen nem működik az országban, még a kevésbé cenzúrázott régiókban sem.

Az Apple és a kínai kormány nem adott ki hivatalos magyarázatot, a feltételezések szerint azonban azért tiltották le az alkalmazást, mert az a legnagyobb amerikai sajtótermékektől vesz át híreket, cikkeket.

Ezeket Kínában nem tudják ellenőrizni, így az egész appot leállítják.

A News nevű szoftver egyébként csak Amerikában működik, helyi fiók kell hozzá. Amennyiben egy felhasználó amerikai profilt használ az iPhone-ján, az app mindenhol elérhető neki, akár Magyarországon is. Kivéve ugye Kínát.

Idén Kína is az elsők között volt

Az idei az első olyan év, hogy Kína elsők között kap iPhone-t. A 6s és 6s Plus nevű készülékek az amerikai premierrel együtt jelentek meg az ázsiai országban. Ezért az Apple-nek muszáj volt kompromisszumokat kötnie, a News app lelövése is ezek közé tartozhat.

A befektetés ugyanakkor megtérül, lévén Kína óriási piac, mely igenis érdeklődik a kaliforniai gyártó terméke iránt. Az idei iPhone-ok október 9. óta kaphatók Magyarországon. Az éjjeli startkor az Origo is ott volt.