Uberrel menekült a rablás után

uber autó mobil okostelefon app
(FILES): This March 25, 2015 file photo shows an UBER application as cars drive by in Washington, DC. An administrative judge July 16, 2015 recommended that the ride-sharing giant be fined USD 7.3 million and be suspended from operating in California. The controversial private car company must pay the heavy fine or appeal within thirty days and risk a suspension of its license to practice in California, where its headquarters are located AFP PHOTO / Files / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vágólapra másolva!
Az Uber nagyon sok mindenre jó, és mint kiderült, akár egy rablás után is el lehet menekülni vele - legalábbis elméletileg.
Vágólapra másolva!

Uberrel próbált kereket oldani egy 23 éves, rablással gyanúsított amerikai férfi. Dashawn Terrell Cochran a gyanú szerint kirabolt egy marylandi boltot, majd több szemtanú láttára bepattant egy ezüstszínű Lexusba.

A boltos értesítette a rendőrséget, akik utolérték az autót. Kiderült, hogy

a sofőr az Uber önkéntes fuvarozója volt,

akinek fogalma sem volt róla, miért keresik az egyik utasát. Cochran mellett további utasok is ültek a járműben. Ők sem tudták, kicsoda Cochran, és miért körözik.

Az Ubert sem mindenki használja rendeltetésszerűen Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A férfit őrizetbe vették, és mivel visszaeső, 250 ezer dolláros (68 millió forint) óvadékot szabtak ki rá. Az Uber és a rendőrség nem reagált az amerikai sajtó megkeresésére. Így nem derült ki, hogy a férfi előre megrendelte az autót, vagy csak kapóra jött neki a környéken lévő sofőr.

Veszélyes lehet

Az Uber egy sofőrszolgáltatás, mely Magyarországon is igénybe vehető. Az utasok és az autóvezetők egy mobilalkalmazás segítségével találják meg egymást. A fizetés automatikus, az applikáción át bonyolódik le az utazás végeztével. Bárki lehet uberes, és bárki lehet utas -

ez a rendszer azonban rejt magában veszélyeket.

Nyár végén nagy botrányt kavart, hogy az egyik amerikai Uber-sofőrről kiderült: korábban gyilkosságért ült.

Az Origo újságírója pedig a telefonját veszítette el, amikor egy hasonló elven működő sofőrszolgálat, a Wundercar egyik autója helyett véletlenül egy másik, valószínűleg rablók által vezetett járműbe ült be.