Be volt kapcsolva a rablók által ellopott telefon követőrendszere, ezért tudták gyorsan megtalálni őket. Az eset Ausztráliában történt.

Egy mobiltelefon segítségével sikerült elkapnia a hatóságoknak azt a két ausztrál rablót, akik egy machetével és egy vadászpuskával raboltak ki egy kocsmát.

A két férfi - Robert George Speedy és Jake Watson - még 2012-ben fosztotta ki az ivót, a mostani tárgyaláson pedig új részletekre derült fény.

A telefon helymeghatározó-rendszere sokszor nagy segítségForrás: AFP/Jewel Samad

Kiderült ugyanis, hogy amikor a rablók arra kényszerítették a pultoslányt, hogy minden értéket pakoljon a széfből a zsákba, a saját mobilját is beledobta  csomagba.  A készüléken pedig be volt kapcsolva a "Telefon keresése" funkció. A rendőrök ezek után könnyen beazonosíthatták a támadók helyzetét.

Arcon lőtte a rendőrt

Gary Hamery őrmester és rendőrkutyája egy parkon keresztül követte a két férfit, majd mikor utolérte őket, követelte, hogy dobják el fegyvereiket. A rendőr figyelmeztetése után Speedy egyből tüzelt: Hamrey őrmester érezte, ahogy a golyó behatol az arcán, majd a füle mellett távozik.

A rendőrnek szerencséje volt, életben maradt.

A rablók ezután elmenekültek, de nem sokkal később sikerült elfogni mindkettőjüket. A tárgyaláson Speedyt nem találták bűnösnek gyilkossági kísérletért, mivel tagadja, hogy meg akarta volna ölni a rendőrt. Bűnösnek találták viszont szándékos testi sértésért, illetve társával egyetemben háromrendbeli rablásért is. A tárgyalás tovább folytatódik.