Okostelefonnal kapták el a rablókat

gmail mobilon bemutatják
Google's lead designer for "Inbox by Gmail" Jason Cornwell shows the app's functionalities on a nexus 6 android phone during a media preview in New York on October 29, 2014. Google ramped up its mobile arsenal, upgrading its Nexus line with a new tablet and smartphone, and unveiling its revamped Android software, to be dubbed "Lollipop." The US tech giant also announced the launch of a streaming media player for music, movies and videos, which can also allow users to play games via the Android TV device. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
Be volt kapcsolva a rablók által ellopott telefon követőrendszere, ezért tudták gyorsan megtalálni őket. Az eset Ausztráliában történt.
Vágólapra másolva!

Egy mobiltelefon segítségével sikerült elkapnia a hatóságoknak azt a két ausztrál rablót, akik egy machetével és egy vadászpuskával raboltak ki egy kocsmát.

A két férfi - Robert George Speedy és Jake Watson - még 2012-ben fosztotta ki az ivót, a mostani tárgyaláson pedig

új részletekre derült fény.

A telefon helymeghatározó-rendszere sokszor nagy segítség Forrás: AFP/Jewel Samad

Kiderült ugyanis, hogy amikor a rablók arra kényszerítették a pultoslányt, hogy minden értéket pakoljon a széfből a zsákba, a saját mobilját is beledobta csomagba. A készüléken pedig

be volt kapcsolva a "Telefon keresése" funkció.

A rendőrök ezek után könnyen beazonosíthatták a támadók helyzetét.

Arcon lőtte a rendőrt

Gary Hamery őrmester és rendőrkutyája egy parkon keresztül követte a két férfit, majd mikor utolérte őket, követelte, hogy dobják el fegyvereiket. A rendőr figyelmeztetése után Speedy egyből tüzelt: Hamrey őrmester érezte, ahogy a golyó behatol az arcán, majd a füle mellett távozik.

A rendőrnek szerencséje volt, életben maradt.

A rablók ezután elmenekültek, de nem sokkal később sikerült elfogni mindkettőjüket. A tárgyaláson Speedyt nem találták bűnösnek gyilkossági kísérletért, mivel tagadja, hogy meg akarta volna ölni a rendőrt. Bűnösnek találták viszont szándékos testi sértésért, illetve társával egyetemben háromrendbeli rablásért is. A tárgyalás tovább folytatódik.