Ennél vékonyabb tablet nem sok akad

toshiba dynapad tablet cimlap
Vágólapra másolva!
Mindössze 6,9 milliméter vastag az a táblagép, amivel a Toshiba megreformálná a tollat és a papírt. A gyártó szerint ez egy "digitális jegyzettömb", mely persze saját billentyűzettel és tollal érkezik.
Vágólapra másolva!

A Toshiba bejelentette a legvékonyabb 12 colos táblagépet. Legalábbis a gyártó felmérése szerint a dynaPad nevű, 6,9 milliméter vastag készülék egyelőre

méretrekorder a maga kategóriájában.

A mindössze 549 grammos tablet persze csak akkor ilyen vékony, ha nincs hozzá csatlakoztatva az egyébként vele együtt érkező, mágneses klaviatúra.

A Toshiba dynaPad nevű tablete egyben notebook is Forrás: Toshiba

Utóbbi nem az egyetlen fontos kiegészítője a készüléknek: egy styluspen is jár hozzá, mely roppant érzékeny, így akár rajzolni is lehet vele. A Toshiba általános felhasználásra és munkára ajánlja a gépet.

Ezt tudja a dynaPad:

  • Kijelző: 12 colos, Full HD felbontású
  • Processzor: 1,44 gigahertzes Intel Atom
  • Memória: 4 gigabájt
  • Háttértár: ???
  • Akkumulátor: ???
  • Operációs rendszer: Windows 10

A gép előrendelése Japánban már megindult, az európai megjelenés 2016 első negyedévében várható. Ára 130 ezer jen (kb. 280 ezer forint), de ez a gyártó szerint adómentesen ennyi, így mire hozzánk is elér, minden bizonnyal többe kerül majd a gép.

Egyre több a szuperokos tablet

A Toshiba készüléke elméletileg táblagép, a gyakorlatban viszont egy notebookot is kiválthat. Ez most divatos megoldás, a Microsoft, az Apple és a Google is előállt egy saját hibriddel. Utóbbiak akár komoly szakmai feladatok ellátására is jók.

A techpiac átalakul,

ha érdekli, merre tart, olvassa el az Origo cikkét a témában!