3D-ben nyomtatják a műanyag szuperruhát

2015.10.14. 15:30

Olcsó, nyomtatott páncéllal válhat erősebbé a jövő embere. Készül a prototípus, elsősorban profi sportolóknak szánják.

A sportolók - és úgy általában az emberi test - teljesítményét sokféleképpen fokoznák a jövőben. Egy Christopher A. Mann nevű, játékiparban dolgozó művész most saját megoldással állt elő: egy olcsó, 3D-nyomtatott testborítással.

A fejlesztés lényege, hogy az adott személy testét beszkennelik, majd egy ahhoz tökéletesen idomuló, kisebb elemekből álló páncélt nyomtatnak neki.

Ennek viselője könnyen, gyorsan, kényelmesen mozoghat, miközben a ruha védi a testét, sőt, fokozza annak teljesítményét.

A teljes páncél még fejlesztés alatt áll, Mann egyelőre a cipőnél tart, mely szerinte remek kiindulópont egy egész fizikumot beborító öltözethez. A teljes lábat lefedő, nyomtatott edzőnadrágot jövő tavaszra szeretné befejezni - ebből sejthető, hogy a teljes ruházatig még sok munka hátra van.

2017-ben várható, hogy elkészül.Mann az első változatokat sportolóknak ajánlja. A cipő például segíti az elrugaszkodást, így futóknak kifejezetten hasznos lehet. Más kérdés, hogy az ilyen technikai eszközök mennyire férnek bele a profi sport világába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK