Több száz ember adatai szivárogtak ki az Ubertől

uber autó mobil okostelefon app
(FILES): This March 25, 2015 file photo shows an UBER application as cars drive by in Washington, DC. An administrative judge July 16, 2015 recommended that the ride-sharing giant be fined USD 7.3 million and be suspended from operating in California. The controversial private car company must pay the heavy fine or appeal within thirty days and risk a suspension of its license to practice in California, where its headquarters are located AFP PHOTO / Files / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vágólapra másolva!
A sofőrszolgálat több mint félezer amerikai adatát hagyta kicsúszni a kezei közül. Méghozzá saját hibájából.
Vágólapra másolva!

Véletlenül több száz sofőr adatait osztotta meg az Uber. A Magyarországon is népszerű szolgáltatás sofőrei azzal szembesültek a héten, hogy személyazonosító számuk,

rendszámtáblájuk és regisztrációs számuk közszemlére van téve az Uber egyik portálján,

más információkkal egyetemben.

A szivárgás a cég új "Uber partner" szolgáltatásán keresztül történt, mely arra szolgál, hogy több információval lássa el a sofőröket az Uberről és kollégáikról.

A sofőrszolgálat elmondása szerint csapatuk fél óra alatt elhárította a hibát, mely

összesen 674 sofőr érintett az Egyesült Államokban.

A szivárgás során több taxiengedély és jogosítvány is nyilvánosságra került. Az egyik sofőr szerint a kikerült adatok kellemetlenebbek, mintha bankkártya-információkat adtak volna ki.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a cég bármilyen kiberbűnözői csoport támadásának áldozata lenne, ahogyan arról sem, hogy begyűjtötte-e bárki a fél órán át nyilvánosan elérhető adatokat.