Egy internetes videojáték felhasználóit szokatlan tesztek kitöltésére kérik, ha nem alkalmazkodnak a szabályokhoz.

Szigorúbban lép fel az obszcén neveket választó játékosok ellen a League of Legends. Az immáron 67 millió játékossal bíró online arénaharc eddig könnyen biztosított lehetőséget a névcserére.

Ha egy felhasználót társai jelentettek az obszcén névválasztása miatt, egy ideiglenes nevet kapott mindaddig, amíg másikat nem talált ki helyette, ami már nem sérti a szabályokat.

Az új rendszerrel azonban ez már nem ilyen egyszerű. Ha egy játékost jelentenek, először egy pszichológiai tesztet kell kitöltenie, utána lejátszania összesen 50 (egyenként körülbelül félórás) online meccset, majd végül egy újabb tesztnek kell alávetnie magát. Az új, végleges felhasználónevét csak ezután adhatja meg a rendszernek.

Ilyen kérdéseket szegez a játékosnak a szoftverForrás: Reddit

A pszichológiai kérdőív elsősorban arra kíváncsi, hogy az adott játékos mennyire haragos, gyűlölködő illetve nárcisztikus személyiség.

A játékosok nagy része egyből nemtetszését fejezte ki az új rendszer kapcsán.

Nem csak azért, mert 50 meccs lejátszása rendkívül időigényes, de azért is, mert attól tartanak, hogy a pszichológiai tesztek eredményeit a jövőben felhasználnák vagy közzétennék fejlesztők.