Régebbi készüléken is behozható az iPhone 6s újítása

iphone 6s icentre
Az új iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban
Vágólapra másolva!
Egy tavalyi iPhone 6-on is beüzemelhetők az idei készülék legfontosabb újdonságai. Persze ahhoz, hogy ezek működjenek, le kell mondanunk az eredeti iOS-szoftverről.
Vágólapra másolva!

Várható volt, hogy nem sokkal az iPhone 6s megjelenése után érkeznek majd szoftveres módosítások a korábbi készülékekhez, melyek

lehetővé teszik az újítások használatát egy mezei iPhone 6-on is.

A nemrég megjelent iOS 9 rendszer ezen a héten kapta meg Jailbrake-elt, azaz feltört változatát. Ebbe már a 6s új funkcióját, a 3D-s érintést is berakták, ami korábbi készülékeken is használható.

Persze nem ugyanúgy, mint a legújabb mobilon, hiszen a régebbi iPhone-oknak még nem volt nyomásérzékeny kijelzője. Helyette alternatív módszert alkalmaznak a Jailbrake-elt szoftvernél: a funkció

erős nyomás helyett egy enyhe felfele húzásra jön elő.

Az ikonokból panelt elővarázsoló "jobbklikkes" lehetőségről a Forcy nevű módosítás gondoskodik, a UniversalForce pedig appokon belül használható, például az új "kukucskálós" Peek and Pop funkciót hozza elő.

Egy harmadik módosítás, a Hapticle arra való, hogy ezek előhozatalakor a telefon egy apró rezgéssel jelezzen vissza, ahhoz hasonlóan, hogy az iPhone 6s teszi. A módszerről az Apple Hack Spot csapata videót is készített.

Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a funkció nem biztos, hogy megfelelően, vagy egyáltalán működik egyes iPhone-okon, elvégre

egy tört szoftveres módosításról beszélünk.

Cikkünk írója szerint a 3D-s érintés hasznos lehet, ugyanakkor annyira semmiképp sem, hogy emiatt a lehetőség miatt feltörjünk egy korábban eredeti szoftvert futtató iPhone-t.