A PC-s játékosoknak talán ismerősen cseng a Quake című sorozat. Ezeknek a játékoknak egy ikonikus fegyverét építette meg egy lelkes mérnök.

A Quake-sorozat egy legendás PC-s videojáték-széria, melynek népszerű fegyvere, a railgun, megfelelő kezekben biztos halált jelent.

Az egymás ellen küzdő játékosok között nagy tiszteletnek örvend az, aki egy hajszálpontos lövéssel teríti le a pálya túlsó végén rohanó ellenfelet.

Nem tűnik túl kényelmes fegyvernek, de tény, hogy látványosForrás: Reddit

A railgun nem a fantázia terméke: ezek a fegyverek nagy sebességgel lőnek ki valamilyen fémlövedéket, melyet mágneses elven gyorsítanak fel. Általában nagy és veszélyes eszközökről van szó, egy fiatalember azonban úgy gondolta, ideje a valóságban is építeni egy olyat, mint a játékban látott.

Elvégre a legutóbbi Quake is tíz éve jelent meg.

A Redditen NSA_Listbot néven jelen lévő férfi 3D-nyomtatott alkatrészekből rakta össze ezt a roppant látványos és pusztító fegyvert. A nevét nem vállaló (és egyelőre minden megkereséstől elzárkózó) mérnököt sokan bombázzák azzal, hogy indítson közösség finanszírozású gyűjtést a fegyver sokszorosítása végett.

Alkotója képsorozatban dokumentálta, hogyan készült el a fegyver. Az érdeklődők itt nézhetik végig a folyamatot.