Vágólapra másolva!
Ma reggel kezdődött a jegyelővétel a magyarországi mozikban Az ébredő erő című új Csillagok háborúja filmre. Zökkenőmentesnek azonban nem lehet nevezni az online vásárlást, a szerverek lehaltak.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi premierrel egy időben december 18-án érkező Az ébredő erő című filmre ma reggel 9 órakor kezdődött meg Magyarországon a jegyelővétel.

Elvileg online is lehetett helyet vásárolni a filmre, azonban a szerverek nem bírták a hatalmas rohamot, és sorra mondták fel a szolgálatot.

A legtöbben odáig jutottak el, hogy a mozit és az időpontot ki tudták választani,

de fizetni már nem tudtak.

Olyan ember is akadt a szerkesztőségben, akinek a pénzt levonták a számlájáról, de mostanáig nem érkezett meg a jegye. Sőt, frissítés után a rendszer azt mutatta, hogy az általuk elvileg megvásárolt hely ismét szabad lett (zöld színben pompázott), azaz megvásárolható.

Hétfő délután néhány olvasónknak már sikerült jegyet venni a CinemaCity honlapján keresztül, és az e-ticket is megérkezett. A mozikban sorban állóknak és a telefonon érdeklődőknek is azt tanácsolták, hogy aki teheti személyesen próbáljon meg jegyet venni, nem tudni, mikor áll helyre az internetes értékesítés.

Kárpótolják a rajongókat

A Fórum Hungary képviseletében Bartók Anna kérdésünkre annyit felelt, hogy az említett problémával az adott mozikat keressük, hiszen ők felelnek a jegyeladásokért, illetve az esetlegesen felmerülő problémákért.

Nyolc napon belül megtérítik azon jegyek árát, melyet valójában nem sikerült megvásárolnia a rajongóknak.

Azaz amikor a pénzt levonták a bankszámláról, de jegy nem érkezett, és a hely is látszólag szabad maradt.

A CinemaCity elérhetőségein (telefonon, vagy személyesen) érdemes jelezni a problémát. Erről jegyzőkönyvet vesznek fel: elkérik az előadás időpontját, a tranzakciós visszaigazolást, a jegyek összegét, és a vevő e-mail címét. Ha jogos a követelés, visszautalják a pénzt.

Bővebb tájékoztatást a helyzettel kapcsolatban későbbre ígértek, Facebook-oldalukon keresztül.

Szeretnénk még egyszer kiemelni, s ezzel megnyugtatni a nézőket, hogy a mai nap folyamán mind éjféli előadásokra, mind m...

Szerző: Cinema City Magyarország, 2015. október 19.

Buda Andrea az Origónak elmondta, az online rendszerhibák a hétfői teljes napi eladás elenyésző százalékát tették ki.

ahol ez lehetséges - kivéve IMAX és 4DX, amiből ugye egy van Magyarországon" - tette hozzá a CinemyCity PR-igazgatója.

Személyesen vegyük meg

Az egyetlen biztos vásárlási lehetőség az volt, ha valaki személyesen vette meg jegyét. A pénztárak előtt azonban hosszú sorok kígyóztak. Hétfő reggel fél tízkor kollégánk 30 percet állt sorba, hogy meg tudja venni a jegyet.

A film újabb előzetese október 20-án, kedden debütál.