Lidérces zombit csinál a gyerekből az app

halloween kislány appok tök
A girl rolls a pumpkin at a garden displaying large pumpkins for the upcoming Halloween at Tokyo's Yumenoshima Tropical Greenhouse Dome on September 27, 2014. The Halloween party will be held at the tropical botanical garden until October 26. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
Legújabb sorozatunkban különféle applikációkat fogunk felfedezni, kipróbálni, és tesztelni. Első körben, ha már halloweeni hétvége, tökfaragó és lidérces szelfiző appokat csekkoltunk.
Vágólapra másolva!

Míg Magyarországon halottak napja és mindenszentek van, addig az angolszász országokban halloween. A gyerekek és a felnőttek is ijesztő jelmezbe öltöznek, tököt faragnak és önfeledt bulizással ünnepelnek.

Természetesen az alkalmazásboltok is tele vannak olyan játékokkal, és programokkal, melyek a halloween tematikájára épültek.

Töklámpások, boszorkányok és zombik:

összeszedtünk öt olyan alkalmazást, ami az ünnephez kapcsolódik, és remek szórakozást biztosít.

Zombie Booth 2: a lidérces szelfi

Fénykép manipulátor alkalmazásokkal tele van az internet, a témákból nem hiányozhat halloween sem. Azoknak, akik biztonságos módon szeretnék megtudni,

miként is festenének agyzabáló élőhalottként

- és nincs pénzük profi maszkmesterre, remek alkalmazás a Zombie Booth 2.

Zombit csinál a gyerekből az app Forrás: Origo

Miután az appban ellőttünk egy szelfit, a program azonnal hátborzongató zombit csinál belőlünk, amely aztán időnként horrorisztikus hangon felhördül. A lehetőségek tárháza hatalmas: így nem nehéz minél ijesztőbb szörnyet varázsolni magunkból.

Letölthető:
- Google Play
- App Store
Típus:ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlással

Pumpkin Carver: virtuális tökfaragó

Az elmúlt években egyre több zöldségesnél illetve bevásárlóközpontban bukkannak fel október második felében a faragás céljából árusított tökök.

Hazánkban a tökfaragásnak nincs olyan hagyománya, mint az Egyesült Államokban,

de sokan vállalkoznak arra, hogy halloween alkalmából saját otthonukat is rémisztő vagy vicces tökfejekkel díszítsék. Azoknak, akik nem vágnának bele élesben egy tökbe, remek alkalmazás a Halloween Pumpkin Carver.

A Pumkin Carverben virtuális tököt faraghatunk Forrás: Origo

Az app előnye, hogy

a tököt ujjmozdulatok segítségével faraghatjuk meg,

nem pedig a fejlesztők által előre telepített mintákkal kell díszíteni. A gyerekeket sokáig le tudja kötni, de a kreativitást is le lehet vele tesztelni, mielőtt valódi tököt kezdenének faragni. Az elkészült remekműveket aztán megoszthatjuk a közösségi oldalakon.

Letölthető:
- Google Play
Típus:ingyenes

Halloween City: rémségek kicsiny városa

Néhány unalmas perc kitöltésénél többről szól ez az alkalmazás, amiben amellett, hogy építkezhetünk, és

különböző szörnyeket nevelhetünk,

még harcba is küldhetjük rémségeinket.

A fejlesztők rengeteg lehetőséget biztosítanak a felhőtlen szórakozáshoz, hiszen nem elég, hogy sokféle szörny áll rendelkezésünkre: ezek még keresztezhetőek is.

Rémségek kicsiny városa ez Forrás: Origo

A Frankeinstein laborjából szabadult rémségek különböző támadási képességekkel rendelkeznek. Ez igen hasznos a párbajok során, hiszen a győztes meccsek után megszerzett jutalmakból tovább fejleszthetjük a rémségek kicsiny városát.

A győztes párbajok után fejleszthetjük tovább a várost Forrás: Origo

Az app azokra is gondol, akik szeretik környezetüket minél hangulatosabbá varázsolni, ezért a hasznos épületek mellett különböző díszítésekre is lehetőséget biztosít, hogy még otthonosabbá váljon Halloween City.

Letölthető:
- Google Play
- App Store
Típus:ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlással

Kids match’em: memóriajáték halloweeni kiadás

Gyerekek számára kiváló kis alkalmazás a klasszikus memóriajáték Halloween témájú kiadása. A bájos képek párját 6, 12 illetve 24 képet tartalmazó pályákon tudják keresgélni a kicsik, akiknek a szórakozás mellett

az emlékezőtehetségük is fejlődhet

az alkalmazás segítségével.

Halloweeni témájú memóriajáték Forrás: Origo

Mivel kimondottan gyerekek számára készült ezért a képek egyáltalán nem ijesztőek, mégis halloweeni hangulatot árasztanak. A játékból csak Androidra készült ünnepi kiadás, iPhone-ra csak a sima változatot szerezhetjük be 3 dollárért, mintegy 850 forintért.

Letölthető:
- Google Play (halloweeni változat, ingyenes)
- App Store (sima változat, 3 dollárért)

Escape Game: szabadulás a kastályból

Újabb játék, de a nehezebb fajtából.

A szellemek, és más rémségek által megszállt kastélyból kell kimenekülni

méghozzá úgy, hogy különböző rejtett tárgyakat kell megtalálni, és fejtörőket megoldani.

A jobb oldalon látható tárgyakat kell megkeresni Forrás: Origo

Első próbálkozásra nem is olyan egyszerű a dolog, de idővel rááll az ember agya a rejtvényekre. A játék pár órányi könnyed szórakozást kínál, a grafika pedig egészen jól el lett találva. Azok, akik élőben szeretnének nyomkeresős játékot szervezni egy házibulin, akár ötleteket is meríthetnek belőle.

Letölthető:
- Google Play
Típus:ingyenes