Jövő héten jön a Facebook híralkalmazása

2015.11.06. 08:21

Egyes források szerint már jövő héten elstartol a Facebook saját hírapplikációja. A Notify nevű alkalmazás a cég partnereitől venne át híreket, cikkeket.

Régóta hallani a Facebook saját hírszolgáltatásáról, a cég pedig már jövő héten elindítja különálló alkalmazását, a Notify-t - írja a Financial Times.

A portál forrásai szerint az applikáció a Facebookkal partnerségre lépetté médiumok cikkeit, híreit veszi át, többek között a The Washington Post, a CBS és a Vogue anyagait.

Mindent egy helyen találunk majd - mindent, ami érdekelForrás: AFP/Lionel Bonaventure

A nyár óta tesztelt szoftver teljesen önálló életet él majd: értesíti a felhasználót az őt legjobban érdeklő eseményekről, valamint gyorsabban tölti be a cikkeket, videókat, mint egy hírportál weblapja tenné.

Ezzel a lépéssel a Facebook eléri, hogy a felhasználók ne más vállalatok appjaiból tájékozódjanak, hanem egy olyan forrástól várják az információt, ami a fiókjuk kielemzésével a hozzájuk közelálló témákkal bombázza őket.

A Facebookot megkeresték az alkalmazás ügyében, a cég azonban nem fűzött kommentárt az értesülésekhez. A fejlesztés ugyanakkor egybevágna a vállalat korábbi törekvéseivel, amiknek célja, hogy csak azt olvassuk, ami érdekel bennünket.

Még több Facebook: