Csak a Messenger üzenetküldőt több mint hétszázmillióan használják havonta, pedig nem is az a cég legnagyobb durranása.

Több mint másfél milliárd havi szintű felhasználója van a Facebooknak. A közösségi hálózat legfrissebb közleménye szerint már túllépték a havi 1,55 milliárdos egyedi látogatói számot. Az adatok alapján minden egyes nap több mint egymilliárd ember téved fel az oldalra.

Bizony, csak a Facebook másfél milliárd embert szolgál kiForrás: AFP/Josh Edelson

Az ilyen adatokra eddig sokan azt mondták, hogy az óriási cég összes szolgátatását beleszámolja a "nagy egészbe", például a havonta 900 millió felhasználóval operáló WhatsApp csevegőalkalmazást, vagy a 400 millió embert bevonzó Instagrammot.

A mai közleményben ugyanakkor a cég tisztázta, hogy a Facebook 1,55 milliárd felhasználójába csak azokat az embereket számolták bele, akik közvetlenül a közösségi oldalt, vagy az üzenetküldő szolgáltatását, a Messengert használták.A Messengernek egyébként egymaga sincsen oka a panaszra, hiszen a nemrég teljesen elkülönült szolgáltatást már több mint 700 millióan használják minden hónapban.

A friss adatok alapján az is kiderült, hogy az oldal felhasználói tábora minden kontinensen tovább gyarapodott: a Facebook már több mint 314 millió európai, és 217 millió észak-amerikai felhasználóval rendelkezik, de nem erről a két helyről származik a legtöbb látogató.