Virtuális sisakkal is videózhat a YouTube-on

2015.11.07. 18:00

Frissítették a legnagyobb videómegosztó hivatalos alkalmazását, mostantól virtuális sisakkal a fejünkön is élmény lesz videózni.

Virtuális valóság támogatást kapott az androidos YouTube-alkalmazás. A videómegosztóra feltöltött anyagok mostantól virtuális sisakkal, akár Google Cardboarddal is megtekinthetőek.

Mivel a Cardboard összeállításához csak kartondobozra és lencsékre van szükség, az újítást sokaknak lesz lehetősége kipróbálni.

Így működik a virtuális valóság használata YouTube-onForrás: Google

A YouTube korábban már elérhetővé tette a 360 fokban megtekinthető videókat az oldalon, elmondásuk szerint azonban a virtuális élmény a következő lépés.

Azt írták: "Ad egy mélységérzetet, ahogy körülnézünk mindenfelé. A közeli dolgok valóban közelinek tűnnek majd, a távoliak pedig távolinak".Jelenleg még viszonylag kevés olyan videóval találkozunk, amely támogatja a virtuális valóságot, mivel azonban ilyet most már bármilyen felhasználó feltölthet, hamarosan megszaporodnak.

Az újítás egyelőre kizárólag az androidos változatot érinti, a Google ígérete szerint azonban ezt hamarosan követni fogja az iOS verzió.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK