Jövőre jelenik meg a WowWee cég intelligens házi kedvence, CHiP. A szenzorokkal felszerelt kutyussal labdázhatunk, leültetetjük, és különféle parancsokat adhatunk neki egy okos karperecen keresztül.

Bár robotállatkák már jó ideje vannak a piacon, azok nagy része nem elég gyors, mozgékony, intelligens, vagy éppenséggel szórakoztató.

A WowWee nemrég rántotta le a leplet saját házi kedvencéről, CHiPről, egy kerekekkel felszerelt, fekete-fehér "foltos" robotkutyáról.

Meg kell zabálniForrás: YouTube

CHiP hatalmas kék-zöld LED-szemekkel várja majd gazdája parancsát, amit a tulajdonos egy karperecen keresztül adhat ki.

Gombnyomásra lehet leültetni, magunkhoz hívni, labdázni vele, egyebek.

Ugyanígy lehet megdicsérni is a kedvencet: a feladat végrehajtása után a karperecen megjelenő hüvelykujj megnyomásával jelezhetjük azt, hogy elégedettek vagyunk - ez a simogatás digitális formája.

A robotkutya érzékelők sokaságával tájékozódik környezetében, többek közt GPS-szel, gyorsulásmérővel, és Bluetooth-érzékelővel is rendelkezik, amivel gazdája helyzetét tudja beazonosítani.

CHiP egy saját labdát is kapott, ami szintén érzékelőkkel van felszerelve.

CHiP egyelőre még fejlesztés alatt áll, és jövő év elején jelentik be hivatalosan a végleges verziót. Körülbelül 200 dollárért (60 ezer forint) lesz kapható.