A Silent Hills című videojáték törlése körüli botrány lecsengeni látszott, az alkotók azonban nem hagyják annyiban a dolgot. Norman Reedus színész szerint egyszerűem muszáj életre kelteni a projektet.

A Konami nevű japán játékkiadó tavasszal törölte a milliók által várt Silent Hills című játékot. A lépés világszerte közfelháborodást váltott, a Guillermo del Toro filmes, Kodzsima Hideo játékfejlesztő és Norman Reedus színész nevével fémjelzett projekt ugyanis egyike volt a videojáték-ipar legizgalmasabb fejlesztéseinek.

Norman Reedus a lelőtt Silent Hill játékbanForrás: Konami

A programból nem maradt több egy ingyenesen letölthető demónál, ezt később a Konami leszedette a PlayStation Store-ból. Azok a játékkonzolok, amik tartalmazzák a programot, több százezer forintot érnek - már ha el tudja adni őket bárki is, lévén az eBay a kiadó kérésére egy csomó hirdetést törölt.

Noha a játékosok lassan belenyugodtak a japán kiadó érthetetlen döntésébe, az alkotók nem így állnak hozzá. Norman Reedus, a The Walking Dead sztárja, aki a Silent Hills főszereplőjét formálta volna meg, egy friss interjúban arról beszélt, hogy a trió együtt kell működjön a jövőben.

Reedust megdöbbentette a média heves reakciója, és hisz abban, hogy del Toróval és Kodzsimával közösen még tető alá hozhatnak valamit. Hogy az a valami a Silent Hills lesz-e, elég valószínűtlen: a játék jogai felett a Konami bábáskodik, a cég pedig egyértelművé tette, hogy nem számol a sorozattal a jövőben.