Az Anonymous hackercsoport harcba szállt a terroristák ellen, és az átlagembereket is erre buzdítja. Elmagyarázzák, mit kell tenni.

Folytatja a párizsi támadások miatt indított bosszúhadjáratát az Anonymous csoport. A hacktivisták minden eddiginél nagyobb kibertámadást ígértek az Iszlám Állam ellen.

A vasárnapi bejelentés óta az #OpParis keretébentöbb mint 5500 szélsőségeshez köthető profilt, és oldalt kapcsoltak le. 

Ön is felöltheti az ikonikus maszkotForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

Az Anonymous továbbra is mindent bevet a szervezet ellen, de felhívja az internetezők figyelmét, hogy ők is tudnak segíteni.

A csoport egy útmutatót tett közzé kezdőknek, ennek segítségével a számítástechnikában járatlanok is segíthetnek felkutatni az Iszlám Állammal kapcsolatba hozható internetes profilokat, és weblapokat.

Az Anonymous útmutatója a szélsőséges-iszlamista honlapok felkutatására:

  1. Töltsük le a Python nevezetű programot (Mac számítógépen erre nincs szükség).
  2. Nyissunk meg egy parancssort, vagy OS X rendszeren egy Terminált.
  3. Másoljuk be az alábbi weblap tartalmát a parancssorba.
  4. Válasszunk ki hármat a különféle keresési sorok közül, ezek "str" előtaggal vannak jelölve, például "str3 =". A példában a 3-as, 38-as és 46-os sort választották.
  5. Írjuk be az általunk választott sorokat az alábbi módon, idézőjelek nélkül: "print(str3+str38+str46)"
  6. Az így kapott eredményekre keressünk rá a google.iq címen, majd azokat, amik valódi oldalakra mutatnak, haladéktalanul jelezzük az Anonymous egyik csatornáján. Intézkedni fognak.

Az útmutatót a rovatban is kipróbáltuk, s bár működik, az eredmények között nem dobott ki használható oldalakat, amiket továbbítani lehetne a hacktivistáknak.